Trichorrhexis nodosa, kılların travma sonrası kırıldığı zaman oluşur. Distal şaft da dahil olabilse de genellikle proksimal saç milini etkiler. Etkili travmalar arasında aşırı fırçalama, ısı uygulaması, sıkı saç modelleri, trikotilomani ve aşırı kafa derisi çizilmesine neden olan durumlar yer alır. Kimyasal travmalar arasında sert saç tedavileri (ör., Ağartıcı, boya, şampuan, perma veya gevşetici maddelerin aşırı kullanımı) tuzlu suya aşırı maruz kalma bulunmaktadır. Trikoreksis nodoza neden olabilen doğuştan veya genetik rahatsızlıkların örnekleri arasında trikoreksis invaginata (bambu saçları), Menkes hastalığı, kusurlu bakır metabolizmasına bağlı keratinizasyon kusurları ve argininosüksinik asidüri yer alır. Nadiren, trikoreksis nodozu hipotiroidizmin bir sonucuda olabilir.
Muayenede, tüylerin beyaz düğümleri olduğu görülür; daha yakından incelendiğinde, bunların birkaç şerit halinde ayrılan şaft ve korteks boyunca kırılma yerleri olduğu gösterilmiştir. Dermoskopide, kıllar birlikte iki süpürgeye veya boya fırçasına benzer.
Tanı net değilse, laboratuvar testleri tam kan sayımı, demir çalışmaları, bakır seviyesi, karaciğer fonksiyon testi, tiroid uyarıcı hormon seviyesi ve serum ve idrar amino asit seviyelerini içermelidir. Tedavi, fiziksel ve kimyasal travmadan kaçınmayı veya en aza indirmeyi içerir.
Tüm Hakları Saklıdır. © 2018 Tripaesthetic